Z informacji, które Pani napisała, wynika, iż prawdopodobnie nie ma na serwerze ustawienia wyboru rodzaju wersji biblioteki PHP. Dokonuje się tego w pliku
.
Skoro CMS działał poprawnie po ustawieniach przez administratora, to prawdopodobnie do tego pliku została dopisana reguła dotycząca wyboru właściwej biblioteki. Dla CMS PHP Fusion v9 minimalne wymagania to
.
Należy jedynie pamiętać, iż podczas kolejnej próby włączania, wyłączania lub dodawania modułów plik zostanie nadpisany. Czyli przed wszelkimi zmianami w przyjaznych linkach należy wykonać kopię zapasową tego pliku. Mimo iż nic w nim nie jest zmieniane, zostaje zawsze od nowa nadpisany.
Tu ma Pani gotowy plik. Dodatkowo dodałem regułę umożliwiającą otwieranie własnych stron bez rozszerzenia PHP, bez zakłóceń działania CMS PHP Fusion, wszystkich wersji.
Witam mam taki problem, nie mogłam włączyć przyjaznych linków, SEO.
Coś tam pozmieniał Administrator serwera i jakiś czas działały. Po zainstalowaniu dodatkowych stron
, przestały działać przyjazne linki SEO.
Okazuje się, iż jest, nieodpowiednia wersja biblioteki PHP.
"Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function..."
Więc mam pytanie, gdzie się to ustawia,
Nigdzie nie widzę takiej zakładki,
Albo jej nie posiadam w moim CMS, Albo coś się nie zainstalowało.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. nie możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. możesz pobierać załączniki na tym forum.
Użytkownicy, którzy uczestniczyli w dyskusji:Aneta, Mirek