Problem z dodawaniem płków ZIB na forum.

Ostatnia aktualizacja 5 godzina temu
AdelaAdelaUżytkownik
Opublikował(a) 28 dzień temu
Problem z dodawaniem płków ZIB na forum.
Mam taki problem, nie mogę ustawić wielkości załączników, na forum.
Próbowałam zainstalować zarówno instalator z Angielskiej strony jak i z Polskiej.
Tak to wygląda jak by była jedynie jeden raz, możliwość zapisania wielkości załączników.
Później można klikać i sto razy i nic się nie zmienia, co najwyżej na, sytuacja si e pogarsza, Nie ma znaczenia, jaka wielkość bym nie ustawiła, zawsze zapisuje zero.
Edytowany przez Adela dnia 06-11-2024 19:59, 28 dzień temu
Adela załączono następujące plik:
wybr_kolorw.zip [48,41kB / 10 plik(ów)]
ZbigniewZbigniewUżytkownik
Opublikował(a) 5 godzina temu
Główna przyczyna tego problemu tkwiła w tym, że skrypt przeliczał wielkości plików działa prawidłowo tylko jednorazowo przed zapisaniem do bazy danych, a przy pobieraniu informacji nie działał prawidłowo. Ten plik miał pomagać ponieważ podawania wielkości w bajtach była mało praktyczna, Większość użytkowników woli korzystać z jednostek takich jak megabajty czy kilobajty.
Aby rozwiązać ten problem, dodałem do instalatora forum oraz modułu download wstępnie ustalone wielkości plików, które można zapisywać.
Mam nadzieję, że to rozwiązanie pomoże innym, którzy borykali się z tym samym problemem. Jeśli macie pytania lub potrzebujecie dodatkowych informacji, śmiało piszcie!
Pozdrawiam!
Zbigniew załączono następujące plik:
poprawki.zip [10,69kB / 6 plik(ów)]
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.